Nieuwsbrief Ruivendwarsstraat

Het geluk ligt op straat. Sinds ruim een jaar wonen de eerste bewoners in het door ons ontworpen woongebouw aan de Ruivendwarsstraat in het Oude Noorden. Wat vinden zij ervan en wat maakt dit project zo bijzonder? Dit woningbouwproject voor Woonstad Rotterdam past bij onze ambitie om fijne woonplekken te creëren. Het volgt op eerdere woningbouwprojecten in de Pijp in Amsterdam en de Tuinstadwijk in Leiden. Dit zijn ontwerpopgaven die meer zijn geworden dan een optelsom van woningen. De plattegronden zijn zorgvuldig ontworpen en hebben geleid tot unieke woningtypes. Minstens zo belangrijk is het dat de woongebouwen zo zijn georganiseerd dat er meer mogelijkheden zijn voor de bewoners om elkaar te zien en te ontmoeten. Het zijn precies die ontmoetingen waarover de bewoners ons vertellen wanneer we ze vragen naar hun woonervaringen. > Lees hier de nieuwbrief