KeileCollectief

 

Het KeileCollectief is een groep professionals die zich inzet voor een betere leefomgeving in de breedste zin van het woord.

 

 

Het Keilecollectief is gehuisvest in het Keilepand in de Merwe-Vierhavens (M4H), Rotterdam en is onderdeel van het Makers District. In het gebouw zitten bedrijven werkzaam in de architectuur en stedenbouw (studioADAMS, GROUP A, DE Urbanisten, Nieman raadgevende ingenieurs, HCVA en HP architecten), de IABR (Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam), verschillende makers werkzaam in de interieurbranche (Woodwave, SANT interiors en Brandsing meubelmakers) en voedselgerelateerde bedrijven zoals Kaapse Brouwers en Rechtstreex; een organisatie die zich inzet voor een alternatieve lokale voedselketen.

Het Keilepand

Vertegenwoordigers van het KeileCollectief hebben het Keilepand van de gemeente aangekocht, waardoor er ruimte is om bij te blijven dragen aan de gebiedsontwikkeling van M4H.

toon locatie

 

Regelmatig organiseert het Keilecollectief AANKEILEN!, een serie van lezingen en debatten. AANKEILEN! onderzoekt de stand van zaken in M4H en verbindt actuele maatschappelijke thema’s aan de lokale actualiteit van het M4H gebied.

Naast AANKEILEN! houdt het KeileCollectief regelmatig open huis met op de begane grond KeileContemporary, een popup gallery van har.art. Daarnaast heeft het IABR haar hoofdzetel in het Keilepand en zal het aantal evenementen in en om het Keilepand navenant uitbreiden.