tentoonstelling in Het Nieuwe instituut

De Rechthuislaan is te bewonderen op de hoofdtentoonstelling (T)Huis van de Rotterdam Architectuur Maand in Het Nieuwe Instituut, die vandaag geopend werd (te zien t/m 30 juni 2022). De wooncrisis heeft geleid tot een van de grootste bouwopgaven van dit moment. Vanaf Het Podium, boven op Het Nieuwe Instituut, hebben we prachtig uitzicht op het stedelijk landschap van Rotterdam. Maar wat zie je niet? Reflecteert dit overweldigende panorama van de stad ons (T)Huis, of speelt dit zich af op de grond, op ooghoogte? (T)Huis is je verbonden voelen met je straat, je buurt, je stad. Een leefomgeving die momenteel onder druk staat. Oplossingen en kansen lijken ver weg, maar komen dichterbij in de tentoonstelling (T)Huis met ruim 40 innovatieve plannen en ontwerpen van architecten, makers, studenten en vernieuwers. Bezoek de tentoonstelling en Het Podium de hele maand juni gratis tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in én op Het Nieuwe Instituut.

foto: Aad Hogendoorn