Thomas Latjes

 

“Ik ben een generalist en weet van heel veel dingen een beetje. Ik vind het daarom leuk om in het ontwerpproces met alle verschillende partijen en processen bezig te zijn”

“Woningbouw en sociale woningbouw zijn complexe puzzels en ik vind het daardoor heel interessante opgaves. De moeilijkste opdrachten die je kunt aangaan als architect. Je werkt met zoveel beperkingen en zo’n krap budget, dat het resultaat al snel heel standaard wordt. En dat is zonde. Je kunt juist heel veel impact hebben, als zo’n woningbouwproject wél echt doordacht is en op elk detail net iets beter in elkaar zit.”

Project van Thomas – Fonteinkerk

“De Fonteinkerk was voor mij het eerste project dat ik van vergunning tot verkoop meemaakte. Dat is typerend voor HP, dat ik alles mag doen, daar alle verantwoordelijkheid ook in krijg. Daar spreekt voor mij een groot vertrouwen uit, dat zich ook terugbetaalt.”

 

“Dat er zo’n nieuw gebouw in een monument ontstaan is, is echt uniek. Het bracht veel complexiteit met zich mee. Maar we hebben laten zien dat het kan. We zijn al met al heel respectvol met het monument omgegaan, maar hebben het ook weer niet met zijden handschoentjes aangepakt. En dat is goed. Als je alles waardevol vindt, krijg je uiteindelijk niets voor elkaar.”

ga naar project

 

“Het mooiste moment is wanneer de bouw van een project eenmaal begint. Om alle tijd die je erin hebt gestopt, nu tot iets fysieks te zien komen. Een magisch moment. Soms werkt het in het echt nog beter dan je hoopte, dan je op papier voor je zag. Ieder project is eigen en specifiek. Pas als het er staat weet je echt hoe het aanvoelt, hoe het licht valt.”

“We drukken misschien minder opvallend onze stempel op een project, maar excelleren juist in subtiele details, slimme oplossingen en zorgvuldig materiaalgebruik.”

Andere projecten van Thomas

Seringenstraat

Seringenstraat

De Admiraal

De Admiraal

 

thomas@hparchitecten.nl