Kiara Snijders

 

“Het liefst ontwerp ik woningen die ruimte hebben voor flexibiliteit, zodat de mensen die er in komen nog zelf kunnen bedenken hoe ze er willen wonen.”

“Ik sta binnen het bureau bekend als iemand die enorm van bewonersvergaderingen houdt. Dat klopt wel een beetje: ik vind het leuk en waardevol om echt naar mensen te luisteren. Vooral wanneer je iets kunt betekenen voor mensen die heel lang te weinig aandacht gehad hebben, en je gaandeweg hun boosheid om ziet slaan naar enthousiasme.”

Project van Kiara – Complex 208

 “Complex 208 was mijn eerste project voor HP, toen ik hier in 2012 begon. Het complex heeft een hele rustige, mooie gevelindeling, waar in de jaren ‘90 allemaal rode en gele vlakken overheen waren gezet. We hebben de compositie van de gevel weer benadrukt, door sobere kleuren te gebruiken. Nu kun je ‘m echt weer lezen!”

 

“Het leuke aan dit soort grote projecten – van wel 320 woningen – vind ik dat je echt veel tijd steekt in de woningen en de buitenkant, en daarna een enorm effect bereikt voor heel veel mensen.”

ga naar project

 

Het was een bijzonder proces, omdat de mensen er bleven wonen. Dat was heel fijn. Het had voor ons wel veel impact, in de keuzes voor materialen bijvoorbeeld. Zo konden we geen tegels gebruiken voor de entreevloer, omdat die moeten drogen en de mensen er dan niet door zouden kunnen.”

“Ik vind het leuk en waardevol om echt naar mensen te luisteren.”

 

 

Andere projecten van Kiara

Opstandingskerk

Opstandingskerk

Westmolenkwartier

Westmolenkwartier

Braillelaan

Braillelaan

kiara@hparchitecten.nl