Jeroen Wassing

 

“Een project is bij ons altijd iets wat je samen doet met de andere betrokkenen. We staan er altijd voor open om het anders te doen, als daar een goede reden voor is”

“Wat ik heel leuk vind in mijn werk, is om de ‘expert’ te zijn over het ontwerp. Dat je uiteindelijk alle punten kent en op elk niveau het gesprek aan kan gaan. Antwoord kunt geven op een vraag ook het meest kleine detail of hoekje. Laatst belde de projectleider van de aannemer mij op, omdat zijn werkvoorbereider op vakantie was. “Ik bel jou even, want jij weet altijd alles”, zei hij. Dat vind ik gaaf.”

Project van Jeroen – ESP Lab

“Toen ik bij dit project betrokken werd, was er net een definitief ontwerp. Ik heb de technische uitwerking gedaan. En daarna elke twee weken naar de bouw toe, om te kijken hoe alles ging, waar we nog iets aan moesten passen. Slimme oplossingen vinden ‘in het werk’, dat vind ik echt leuk.”

 

“Dit lab is de enige plek in de wereld waar deze vakgroepen samenkomen. Normaal gesproken zou je precies het tegenovergestelde doen: deze vakgroepen zo ver mogelijk uit elkaar houden. Want ze storen elkaars experimenten.”

ga naar project

 

 

“Mijn achtergrond als bouwtechnicus helpt me om niet alleen na te denken over hoe je het kan, maar ook hoe je het wil maken. Dat het niet alleen theoretisch past, maar ook in de praktijk fijn te maken en goed te bouwen is. Als je weet hoe de componenten gemaakt worden, weet je waar de speelruimte zit in je ontwerp. En kun je slimmere oplossingen vinden: als ik het zo doe, levert het straks voor de constructeur minder problemen op.”

“Als je weet hoe de componenten gemaakt worden, weet je waar de speelruimte zit in je ontwerp.”

 

“HP Architecten is voor mij een bureau met heel veel kennis op het gebied van sociale huur en hoe je daar goed mee omgaat. Dat is eigenlijk een vak apart. Een project is bij ons daarom altijd iets wat je samen doet met de andere betrokkenen: samen uitvinden hoe het uiteindelijk het beste wordt. Er is altijd ruimte voor overleg, met de aannemers, met de opdrachtgever. We zijn als architecten niet star, maar staan er altijd voor open om het anders te doen, als daar reden voor is.”

Andere projecten van Jeroen

Katendrecht

Katendrecht

Haarlemmerplein

Haarlemmerplein

Fonteinkerk

Fonteinkerk

jeroen@hparchitecten.nl