ESP lab geopend

Na een lange bouwperiode en bijna zo lange testfase is vandaag het Electrical Sustainable Power Lab feestelijk geopend door staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Helga van Leur was onze host tijdens het talkshow event dat speciaal voor de opening werd georganiseerd. Foto van links naar rechts: Bert Wielders (TU Delft), Manou Huijbregts, Helga van Leur en Aukje Kuypers (Kuijpers).

In het ESP Lab wordt het Nederlandse elektriciteitsnet klaargestoomd voor de toekomst. Daarbij spelen drie onderzoekslijnen een belangrijke rol: Photovoltaics, Power Electronics en Digital Technologies. Binnen deze onderzoekslijnen wordt er over de gehele keten geïnnoveerd. Van opwekking, conversie, transport, distributie en opslag tot en met het gebruik van (groene) elektriciteit, en van innovatieve hardware tot en met slimme algoritmes.