Marianne Boonekamp

 

“Ik vind het heel interessant hoe die software je veel vrijheid en voordelen kan geven, maar tegelijkertijd ook kan beperken. Je moet het dus heel bewust inzetten”

“Ik houd van de afwisseling in ons werk. Het ene moment ben je een baksteen aan het uitzoeken, het andere moment doe je historisch onderzoek of sta je te overleggen met de aannemer. Ik vind de beginfase heel leuk: in het project duiken, goed kijken naar de omgeving en wat het doel van het ontwerp nu precies wordt. De latere uitwerking is ook weer heel interessant, omdat je je idee van het begin dan echt kunt gaan bewijzen.”

Project van Marianne – Opstandingskerk

“De Opstandingskerk heeft bijvoorbeeld een heel bijzondere, prachtige lichtval. Ondanks dat we er veel programma in kwijt moesten, hebben we toch die lichtval kunnen behouden. Zonder dat ons eigen ontwerp daarvoor op de tweede plaats moest komen. Daar ben ik best trots op. Ook in het echt heb ik nu gezien dat het werkt. Een bijzondere ervaring.”

 

“Door uit te zoeken hoe een gebouw gemaakt is, leer je de originele architect helemaal kennen. Dat geeft waardering en motiveert je nog meer om respectvol met het bestaande om te gaan”

ga naar project

 

“Er is geen strenge rolverdeling binnen HP. En toch heeft ieder z’n eigen kracht. Ik ben een beetje de Revitt’er binnen het bureau. Ik vind het heel interessant hoe die software je veel vrijheid en voordelen kan geven, maar tegelijkertijd ook kan beperken. Die discussie, hoe je die software bewust inzet binnen het bureau, vind ik heel leuk om te voeren.”

“We zijn een hecht team, met een goede sfeer, veel energie en goede gesprekken.”

 

“Vooraf had ik niet durven hopen om direct om in zo’n fijne sfeer terecht te komen als beginnend architect. We zijn een hecht team, met een goede sfeer, veel energie en goede gesprekken. Het gebeurt regelmatig dat ik iemand vraag even mee te kijken met een detail en we – voor we het doorhebben – in een diepgaande discussie zijn over wat we als bureau belangrijk vinden. Ik vind het mooi hoe de ideeën vanzelf ontstaan als je bij elkaar bent.”

Andere projecten van Marianne

Ruivendwarsstraat

Ruivendwarsstraat

Palmhout

Palmhout

 

marianne@hparchitecten.nl