Karolina Wrzosowska

 

 

“In een transformatie heb je zoveel meer aspecten en onderdelen die meewegen in je ontwerp. Die puzzel vind ik echt interessant”

“Een bestaand gebouw als uitgangspunt vind ik het meest interessant. Naast de gebruikelijke startpunten, zoals de context en omgeving voor je ontwerp, heb je namelijk zoveel meer aspecten en onderdelen die meewegen in je ontwerp. Die puzzel vind ik echt interessant.”

Project van Karolina – Museummolen de Walvisch

“Deze molen uit 1794 werkt nog steeds als molen. Na een brand in 1996 was hij wel gerenoveerd, maar snel en praktisch. Onze opdrachtgever, Stichting de Schiedamse molens in samenwerking met het Jenevermuseum, wilde een nieuw ontwerp waarin naast de werking als molen, ruimte kwam voor een museumgedeelte en een uitbreiding van de molenwinkel met kleine horeca.”

 

“Het is een prachtige plek aan het water dus we zagen mogelijkheden om het gebied eromheen meer te activeren. Er niet alleen een winkel, maar een leuke plek in de stad van te maken.”

ga naar project

 

“Bij HP ben ik pas echt met woningbouw begonnen. Dat vind ik erg leuk omdat het gelinkt is aan de sociale kant van het vak. Je hebt niet de mooie verhalen die aan een monument kleven, maar in plaats daarvan de menselijke verhalen. De uitdaging is om met een kleiner budget, wel hoge kwaliteit te realiseren. Je bouwt echt voor mensen. Ik wist lange tijd nog niet waar in ik me wilde specialiseren. Maar ik denk dat dat het is: bouwen voor mensen. Dat je iets toevoegt aan de stad waarin je werkt en aan het stadsleven.”

“De dynamiek is bij HP echt anders. Iedereen werkt aan veel meer verschillende projecten en op verschillende niveaus. Dat maakt dat je jezelf heel breed kunt ontwikkelen”

 

“De dynamiek is hier echt anders dan in eerdere bureaus waar ik gewerkt heb. We hebben een heel dynamische verdeling van projecten. Dit past bij mijn karakter: niet alleen afwisseling in projecten, maar ook in het type werk. Van studies, die ik graag doe, tot definitief ontwerp. Dat maakt dat je jezelf echt breed kunt ontwikkelen als architect.”

Andere projecten van Karolina

Affuitenloods

Affuitenloods

Markt Den Bosch

Markt Den Bosch

Tweekappers

Tweekappers

karolina@hparchitecten.nl