Huurders kopen Keilepand

Huurders kopen Keilepand

Huurders kopen Keilepand van gemeente Rotterdam. Wethouder Bas Kurvers, Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving, heeft op 4 november op feestelijke wijze het Keilepand officieel aan de nieuwe eigenaren overgedragen. Het pand stamt uit 1922, omvat in totaal 14.500 m² bedrijfsruimte en is het voormalige poortgebouw van Thomsen’s Havenbedrijf. Het Keilepand wordt door de kopers duurzaam ontwikkeld tot een plek voor kennisdeling en ontmoeting in Merwe-Vierhavens (M4H). M4H is een stadshaven zo groot als de binnenstad van Rotterdam en transformeert de komende jaren van oud havengebied naar een energiek district om te wonen en werken.
Direct na de overdracht is er begonnen met de verdere verduurzaming van het historische pand. gepland. Een nieuw dak en gevelrenovatie zorgen voor een betere isolatie. Een vernieuwde centrale hal met een tribune trap zorgt er voor een vormt de multifunctionele entree van het pand. In het Keilepand zijn GROUP A, SANT Interiors, Woodwave, HP architecten, Bekkering Adams architecten, De Urbanisten, NIEMAN De Raadgevende Ingenieurs, Brandsing Meubelmakers, Rechtstreex, Boulder Neoliet en Kaapse Brouwers gehuisvest. “In 2020 zal het Keilepand verder transformeren tot een bruisend KeileCollectief!”, zegt Folkert van Hagen van GROUP A vastberaden.